utorok 24. januára 2017

zmätok

Dnes som bola u psychoterapeutky a zverila som sa zo svojimi pocitmi, že sa cítim veľmi zle a zasa rozmýšľam že by to bolo lepšie všetko skončiť, mať pokoj, netrpieť, netrápiť sa ujsť pred tým všetkým. Ona je zlatá a strašne sa ma snaží viesť smerom k zmiereniu sa zo svojim stavom, snaží sa ma pochopiť len sa bojím že to nechápe úplne do hĺbky, to zúfalstvo a beznádej, tú túžbu konečne začať žiť bez pretvárky, pustiť svoju dušu z väzenia.
 Pozná moju rodinnú situáciu a snaží sa robiť všetko preto aby som dokázala v rodine fungovať a nešla som do premeny, aj ja si prajem zachovať rodinu a chápem ju no mám pocit že bez toho aby som niečo zmenila sa asi zbláznim alebo si niečo spravím.
 Je to strašne ťažké ale ak nič neurobím viem že to budem zasa onedlho ľutovať a spadnem do ešte horších depresií ako teraz.
Bojím sa že ak začnem s reálnou premenou všetko stratím čo som celý život budovala. nedokázala by som zostať  doma, musela by som odísť a to ma desí, to nechcem ale nechcem ani takto živoriť, dá sa povedať  že nežijem iba akosi prežívam.
Prečo to musí byť také strašne ťažké.
Veď začať si budovať úplne nový život v pätdesiatke v podstate z ničoho,by bolo naozaj zložité a neviem či by som to dokázala.
A opustiť ženu s ktorou sme si sľúbili že zostaneme spolu v dobrom aj v zlom neviem, nemôžem, pocit ktorý z toho mám keď si to predstavím je asi rovnako zlý ako to čo cítim kvôli dysfórii.
Tak sa tu zmietam a točím stále na mieste a neviem čo robiť a som z toho na dne, zúfalá.
Na chvíľu ma terez ovládol pocit že bude lepšie ak to zasa v sebe ubijem a vykašlem sa na všetko, len dokedy mi tento pocit vydrží? To neviem ale zato viem že keď odozneje budam zasa tam kde som. No zapísala som svoje pocity aby som si to mohla zasa raz prečítať. Som zvedavá kde budem o rok či dva a ako mi to bude znieť potom

Zuzka

3 komentáre:

  1. Zuzko, jsem ráda že dále píšeš své články.
    Psychologové, psychiatři a jim podobní, již dávno zjistili, že jejich snahy o "smíření" nás transgender osob se svým stavem, jsou marné a zbytečné, ale někteří z nich ještě tu variantu psychologického působení používají.
    Nejde se s tím smířit, lze to jen nějak vydržet a trápit se.

    Měj se hezky a piš dále, Niki

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Díky Niki, áno máš pravdu aj ja som to už čítala viac krát že sa s tým nejde zmieriť a veď to mám aj odžité, skúšam sa s tým zmieriť odkedy si pamätám a vždy ma to znovu a znovu dobehne. Tá trapeutka je taká zlatá ako sa ma snaží prsvedčiť ž sa s tým mám zmieriť, je vidieť že to nežije, potom by pochopila, myslí si že sa to dá zamiesť niekam do kúta ale to nejde.
      Krásny deň Ti prajem a ďakujem, Zuzka

      Odstrániť
  2. STEJNE TOMU NEUTECES
    A JEDNOU V SLABOU
    CHVILI TE STEJNE DOSTANE..
    A BUDES TOHO.

    OdpovedaťOdstrániť